CD ‘In triplo’

Voorkant CD In Triplo

Voorkant CD In Triplo

Twee jubilea vormden in 2018 de aanleiding tot het uitbrengen van dit mini album: het 100-jarig bestaan van het kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Ede en het 50-jarig jubileum van Dick Troost als organist en cantor.

De opbrengst van de cd-verkoop is bestemd voor het Onderhoudsfonds kerkgebouw ELG Ede. Nadere informatie over gemeente en kerkgebouw is te lezen op www.elg-ede.nl en www.reliwiki.nl. Voor dit cd-project stonden drie orgels ter beschikking die de kerk rijk is: hoofdorgel, positief en kistorgel.

Kistorgel en positief stonden tijdens deze opname voor het liturgisch centrum opgesteld, respectievelijk kanselzijde en lezenaarszijde. De afstand tussen beide instrumenten en het hoofdorgel op de galerij bedraagt zo’n 17 meter. De trompettist heeft zijn plek bij het hoofdorgel. Met wisselende bezettingen is getracht de instrumenten zo ruimtelijk mogelijk op te nemen en de karakterverschillen goed tot hun recht te laten komen.

Distributieadres: ELG, Beukenlaan 12, 6711 NH Ede