Gospelkoor Edoza CD ‘Heart of Thanks’

CD Gospelkoor Edoza - voorkant bookletVoor Gospelkoor Edoza verzorgde Fresco Records de opnamen van hun jubileum-cd ‘Heart of Thanks’ ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het koor. In de maanden augustus en september vonden de opnamen plaats in de Grote Kerk van Hilversum. Eerst zijn alle partijen van de begeleiding opgenomen, gemonteerd en gemixed tot een geheel. Het koor kon met deze begeleidingstracks ondertussen oefenen voor hun eigen opnamedag. De instrumentale arrangementen zijn geschreven door Rineke de Wit.  Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen werden op zaterdag 20 september de kooropnamen gemaakt. Iedereen had een hoofdtelefoon op waar de begeleidende muziek op te horen was. Op deze manier werd alleen de koorklank opgenomen. Samen met dirigent David Niemeijer werden de opnamen kritisch doorgenomen en tot één geheel gevormd.