CD ‘Bim Bam Leiden’

Voorkant CD Bim Bam Leiden (Edition Pors)Levina Pors en Henk Veldman maakten in opdracht van Leids Carillon Genootschap opnamen van het stadhuiscarillon van Leiden. Samen met de beiaardiers Christiaan Winter en Juan Andrés Verdaguer speelden ze werken van onder andere Bach, Beethoven, Richard Strauss en Piazolla, maar ook ‘La la la Leiden’ van Jochem Myjer en ‘This is what it feels like’ van Armin van Buuren werden uitgevoerd.

Fresco Records verzorgde de postproductie door de opnamen van zoveel mogelijk bijgeluiden te ontdoen en het geheel te monteren en masteren tot een cd. Op basis van de aangeleverde teksten en beeldmateriaal gaf Fresco Records het drukwerk en de cd-opdruk vorm. De cd werd door EDC GmbH gerepliceerd. Op 19 juni werd de cd gepresenteerd tijdens de afscheidsreceptie van Hein van Woerden, die als ambtenaar jarenlang verantwoordelijk is geweest voor de stadhuisbeiaard.

De cd die is uitgegeven door Edition Pors kost € 12,50 en kan per mail worden besteld bij het Leids Carillon Genootschap via leidscarillongenootschap@gmail.com