CD Jeruzalem

voorkant cd jeruzalemVoor de PKN-gemeente rondom de Fonteinkerk in Amersfoort zijn de gemaakte opnamen gemonteerd, gemastered en op cd gezet. Ook werd een groot deel van de vormgeving van het drukwerk verzorgd. Deze cd is gerepliceerd door de fabrikant EDC GhmB.

De opnamen, mix en deels de montage zijn gedaan door Dirk Vermeulen uit Amersfoort. Deze cd is gemaakt vanwege een verbouwing. Dat lijkt vreemd, maar er is een verband.  Bij een verbouwing maak je een beeld van wat het moet worden en hoe de toekomst eruit komt te zien na die verbouwing. En Jeruzalem is bij uitstek een stad waar mensen door de eeuwen heen van dromen hoe die eruit zou kunnen (of: moeten) zien. En een voorbeeld hoe het ideaalbeeld van de één gruwel is voor de ander.

Op de cd worden een aantal facetten van de stad Jeruzalem getoond in muziek en woord. Sluiten ze elkaar uit? Vullen ze elkaar aan? Hoe kunnen we verschil in inzicht laten harmoniëren? Deze cd geeft de geest iets om op te knagen. Het is ook een mooi voorbeeld van het schoons dat uit een dilemma voort kan komen.