Laudes Organi & Chori

glasgow-stjoriskamerkoor-13maart2011 Het St. Joris Kamerkoor en het Glasgow Chamber Choir o.l.v. Michael Bawtree en Bas Ramselaar m.m.v. Wouter van Belle (orgel) gaven samen twee concerten op 12 maart 2011 in de Sint Martinuskerk te Hoogland en op 13 maart 2011 in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht.
Uitgevoerd werden door beide koren ‘Laudes organi’ voor koor en orgel van Kodály, het motet ‘Jesu, meine Freude’ van J.S. Bach en motetten van de 19e-eeuwers Brahms en Bruckner en van de Brit Sir William Henry Harris.
De Schotten zongen motetten van Thomas Tomkins en Herbert Howells, terwijl de Amersfoorters muziek zongen van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.
Van deze twee concerten werden live-opnamen gemaakt.

Bekijk het motet “Warum ist das Licht gegeben” van Johannes Brahms uitgevoerd door beide koren in Utrecht.