Cor Visser CD1

Op initiatief van Ser Visser werden historische opnamen van Cor Visser op CD gezet. Het overzetten van de originele banden en het restaureren van de opnamen werd naar alle tevredenheid uitgevoerd door disk2disc uit Engeland.

disk to disc

Deze CD wordt verkocht ten bate van de Stichting Behoud Grote Kerk Dordrecht | www.grotekerk-dordrecht.nl

Een gedeelte uit het booklet:
“Deze CD is gewijd aan de nagedachtenis en het kunstenaarschap van de organist Cor Visser, die gedurende een groot deel van de twintigste eeuw velen heeft laten genieten van zijn orgelspel. Van het simpelweg gebruik maken van bijvoorbeeld originele radio-opnamen kon geen sprake zijn, aangezien deze helaas door de betreffende omroeporganisatie bleken te zijn ‘gewist’. Daarom moest (en kon gelukkig nog) gebruik worden gemaakt van (mono)opnamen uit het familie-archief, die echter vaak met relatief primitieve hulpmiddelen tot stand waren gekomen. In zo’n geval biedt de moderne techniek van geluidsrestauratie uitkomst, hoewel in dit geval ook daarmee niet de CD-kwaliteit kon worden verkregen waaraan we tegenwoordig gewend zijn. Cor Visser was tot nu toe slechts te horen – met de Toccata van Th. Dubois- op een 45-toerenplaatje dat in 1969 door de Gemeente Dordrecht voor promotiedoeleinden is verspreid. Daarom is deze CD-uitgave ook uit historisch oogpunt van belang, mede gezien de lange periode (43 jaar), waarin Cor Visser als organist van de Grote Kerk te Dordrecht werkzaam is geweest. Bij zijn concerten in de Dordtse kerk wisselde Visser bij voorkeur zijn solospel af met een optreden als begeleider van gevestigde of veelbelovende solisten, die zonder uitzondering vol lof waren over zijn bescheiden maar zeer kundige begeleiding. De CD bevat een compilatie van opnamen gemaakt tijdens één van zijn radio-optredens en enkele live-concerten, waarbij twee solisten zijn gekozen die door de organist niet alleen als uitstekende musici, maar ook als persoonlijke vrienden werden beschouwd.